Sparebank1 Cup 14-15/1 flyttes til Simostranda

Sparebank1 Cup 14-15/1 flyttes til Simostranda

Det er med tungt hjerte vi må konstatere etter befaring nå i kveld, at snøen og løypene i Hovsmarka har fått altfor røff behandling gjennom de siste dagenes regn og høye temperaturer. Det betyr at vi ikke kan garantere gode nok konkurranseforhold i helgen, og må benytte reservearena Simostranda til helgens Sparebank1 Cup, som arrangeres i samarbeid med Lier IL.

Historien gjentar seg fra i fjor; helgen før skirennet er det tipp-topp skiføre og løyper, men så stiger temperaturen for mye, og nedbør kommer som regn, slik at konkurransedagene i Hovsmarka rett og slett "renner bort". Bildet er fra forrige torsdag. 

Planen var å ha snødugnad nå i kveld - og en hel gjeng møtte opp i Hovsmarka forberedt på å redde muligheten for våre utøvere til å konkurrere på hjemmebane. Etter en tur rundt løypene, og en vurdering av været fram til helgen, er imidlertid konklusjonen at det er altfor usikkert. Vi har ikke ressurser nok til å flytte på snø over så store strekninger som er nødvendig. Alternativet er å forkorte løypene, men likevel vil været de neste dagene skape usikkerhet. 

Vi gleder oss likevel til å arrangere renn, og er glad for muligheten til å benytte Simostranda nok en gang. Vi ønsker alle velkommen til spennende og morsomme konkurransedager!

11.01.2023 19:10